Над 11 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв., голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП.

Фискалните бонове, записани в играта до сега, са на обща стойност 157 млн. лв., а средно за шестте месеца от старта на Лотарията един участник регистрира по около 200 касови бележки.

Лотарията с касови бележки набира популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 4500 последователи и 4130 харесвания от регистрирани потребители. Над ¼ от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% - са жени.

Следващата седмична награда ще бъде изтеглена на 30 март. Късметлията ще получи таблет. Четвъртата месечна награда, която е 2000 лв., ще бъде изтеглена на 16 април.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт - www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.