В почивните дни инспектори от Териториални звена на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в страната са конфискували 1 440 метра бракониерски мрежи и стационарни риболовни уреди.

Проверки са осъществени на язовирите „Дяково", „Ивайловград", "Огоста" и река Дунав, край Русе, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

На язовир „Дяково", инспектори от Териториалните звена на ИАРА в Кюстендил и Перник, съвместно със служители на РПУ Дупница са заловили двама бракониери, докато са ловели риба. Конфискувана е гумената лодка на бракониерите, както и комбайни за улов на риба с обща дължина 120 метра. На нарушителите са съставени административно наказателни актове.

От язовир "Ивайловград" са извадени 8 бр. хрилни мрежи с обща дължина над 400 метра на неизвестни нарушители, за които инспекторите на ТЗ на ИАРА Хасково са съставили констативни протоколи. Хванатата в мрежите над 50 кг. риба (предимно шаран) е върната в язовира.

В района на Монтана на язовир „Огоста" са иззети 14 бр. мрежи с обща дължина 820 метра. Съставени са констативни протоколи на неизвестни нарушители.

При проверка на река Дунав, край Русе, инспектори на ТЗ ИАРА Русе са конфискували два стационарни риболовни уреда с обща дължина 100 метра.