200 000 лв. на месец са разходите за служебните коли и кафе на управата на "Кремиковци".

Това стана ясно от отвореното писмо от изпълнителния директор на "Ворскла Стийл"Виктор Демянюк, адресирано до работниците и управата на комбината.

В писмото са посочени също и разходите за работно облекло на персонала, които възлизат на около 300 000 лв.

Декларацията разпространена от комбината, според писмото на Демянюк е поредната демонстрация за лощото управление на Кремиковци- вече 10 години умело, безотговорно и авторитарно, като изкривявате фактите от позицията на крайна инстанция и въвеждате в заблуда работници, служители, правителство и цялата общественост.

Припомняме, че мениджърското ръководство на комбината разпространи декларация за неизпълнените ангажименти от страна на „Ворскла Стийл".

Вчера състав на Софийски градски съд призна иска на фирмата "Ворскла Стийл" срещу "Кремиковци".

Според решението на Съда комбинатът дължи на компанията на украинския милиардер Константин Жеваго 5 млн. евро и 28 000 т. готова продукция.

Преди дни ок "Кремиковци" обявиха, че „Ворскла Стийл" е трябвало да преведат 91 млн. лв. такса ишлеме, а са дали само около 51 млн. лв. 

Според управата на комбината „Ворскла Стийл" не изпълнява договора си за ишлеме, защото вече няма интерес от него, тъй като цената на метала значително е паднала през последните месеци.

Преди това украинската фирма съобщи, че "Кремиковци" е длъжно да върне на компанията авансово приведени суми от такса ишлеме в размер на 9,85 млн. лева.

Комбинатът трябва да предостави и 28 хил. тона готова продукция, ако има такава, или да върне 45 хил. тона суровина, която е доставена от страна на "Ворскла Стийл".