Със седем процента ще спаднат доходите на българите за тази и следващата година.
Това са предвижданията на експертите от КНСБ.

Иван Кокалов след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество посочи, че синдикатите не подкрепят представения им проект на бюджет за 2011 г., защото с него се замразяват доходите и има намаляване на разходи, без механизми за подобряване на приходите.

Кокалов добави, че има вариант за намаляване на здравната вноска за сметка на увеличаване на вноската за пенсия реципрочно с два процента. Той се позовава на неофициална информация и уточни, че предложението не е обсъждано на днешното заседание.

Пред журналисти президентът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев заяви, че това е бюджет на стагнацията и е крайно време да се каже освен откъде ще се режат разходи, откъде ще дойдат и приходи.

По думите му, всички на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество са изразили съмнение в реализацията на заложения икономически растеж от 3,6% през 2011 година.

Считаме я за прекалено оптимистична, каза още Тренчев.

Припомняме, на заседанието на Наионалния съвет за тристранно сътрудничество социалният министър Тотю Младенов защити увеличението на минималната работна заплата.