След подписването на договора за начало на работата "Атомстройекспорт" продължава в София преговорите с българската НЕК за условията на договора за изграждането на двата енергоблока на АЕЦ "Белене" "до ключ".

Това се казва в прессъобщение, разпространено от компанията.

За повишаване на ефективността на преговорите са сформирани работни групи по основните раздели на договора, посочват още от. "Атомстройекспорт".

През последния месец са обсъждани въпроси, свързани с проектирането на АЕЦ, разпределянето на обема доставки и услуги, управлението на проекта, интеграцията на оборудването на площадката на централата, както и въпроси от мениджмънта по качеството.

Освен това специалистите на "Атомстроекспорт" вече са пристъпили към разработката на Техническо задание за съоръженията в АЕЦ-а, а съвместно с българската страна се води програма за подготовка на програмата за интеграция на оборудването.

В момента един от партньорите по проекта - московският институт "Атоменергопроект", разработва Генерален план на АЕЦ, подготвя програма за осигуряване на качеството при проектиране, се допълва в информацията.