Български пътници са блокирани на летище Хийтроу заради лошото време в Англия.

До този момент на пътниците, които ще летят с компанията „Еър БГ" не е осигурена храна и вода.
Те спят по пода на летището. Това съобщават засегнати от случая близки на пътниците.

При контакт с компанията от там са заявили, че те не са осигурили нужните храна и вода на пътниците си, защото това ставало с ваучъри.
Това са ваучъри, които се раздават от представител на компанията, но те нямали такива.

До този момент пътниците са там на свои разноски, като има голяма вероятност да не могат да излетят и днес и пак да спят върху багажа си, защото в помещението, където били "настанени" няма дори и пейки.

И днес лошото време - бурен вятър и снеговалеж, на практика блокира работата на летищата Хийтроу и Гетуик.

Управата на Хийтроу съобщи, че през целия неделен ден летището няма да приема полети, а само няколко самолета ще успеят да излетят.
Повечето от полетите на Гетуик също са отменени.

В много британски райони е блокиран и наземният транспорт - автобуси и влакове.

В Шотландия и в североизточна Англия и днес се очакват интензивни снеговалежи. Голяма част от пътищата са силно заледени.

Обилни снеговалежи затрупаха пътищата в Северна Франция. Затруднен е автомобилният и въздушният транспорт.

Снегът продължава да засипва френската столица днес. До снощи над 5000 пътници бяха отклонени от европейски аерогари към парижката „Шарл де Гол".

Днес се очаква да бъдат съкратени около 25 % от полетите, а закъсненията са между половин и 1 час. Службата Аиропорт дьо Пари препоръча пътниците да проверят предварително часа за полета си.

Известни затруднения имат и летищата Лори и Буве.

Над 300 пътници с автобуси от Великобритания бяха блокирани през нощта в Кале. Повечето бяха настанени спешно настанени от Червения кръст и общинските власти. Автобусният транспорт в района на Париж снощи бе прекъснат. Прекратено бе и движението на камиони.

Със значителни закъснения се движат и бързоскоростните влакове за Източна Франция. Снегът и поледиците затрудняват изключително автомобилистите в началото на Коледната ваканция. Зачестиха пътните злополуки. Междуведомствения антикридисен център посъветва французите да ограничат по възможност пътуванията.