Мотиви за рокадите в Държавната консолидационна компания (ДКК) има. Нямам как една компания, управляваща голям капитал да няма втора поредна година публикуван финансов отчет. Ръководството имаше една година да реши проблема, но така и не го направи. Липсва и бизнес програма. Това заяви пред БиТиВи министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Той бе категоричен, че там където хората не си вършат работата, те трябва да бъдат сменяни. По думите му новият изпълнителен директор и екипа му имат ясен мандат да реши конкретните проблеми. 

Министърът направи коментар и за наводненията по Южното Черноморие. Той посочи, че ситуацията е критична, тъй като се е изляло огромно количество дъжд за кратко време. Държавата мобилизира всичките си ресурси. Приоритет е да се гарантира безопасността на хората и да се гарантира достъп с временна инфраструктура, там където тя е разрушена. Правителството отделя помощи за пострадалите и работи в синхрон с местната власт, поясни Богданов.

Той засегна и темата за Пловдивския панаир. Според него той е ключов за държавата. Богданов поясни, че днес ще се обсъди стратегия за неговото развитие. В последните години управлението му е неефективно. Панаирът трябва да се отвори към международни партньорства, това е един от нашите приоритети, каза още министърът.

Икономическият министър искал да уреди свой човек в ДКК, твърди ексшефът на компанията

Икономическият министър искал да уреди свой човек в ДКК, твърди ексшефът на компанията

Той бил подлаган на "ежедневен корупционен натиск"