6 млн. лв. е инвестирала "Болярка ВТ" в шест нови цилиндрично-конични танкове (СКТ) за ферментация и отлежаване на пиво, свещов кизелгуров филтър и линия за КЕН опаковки от 330 мл и 500 мл, съобщи изпълнителният директор инж. Антон Ненов.

С това инвестициите в предприятието след неговото приватизиране достигат 47 млн. лева.

На официална церемония в събота великотърновската пивоварна "Болярка ВТ" ще представи новите технологии и новата собствена търговска марка бира.

На церемонията ще бъде представена търговската марка King'S premium, която ще бъде в бутилки с новите капачки, тип "завърти и отвори", в които е вградена отварачка на дъното и с нея е възможно от една бутилка да се отваря друга.

Инвестиционните планове на дружеството предвиждат догодина да бъдат монтирани още две СКТ-та, които са с вместимост 1000 хектолитра, съобщават от компанията, цитирани от Econ.bg.

Новият филтър дава възможност за производство на по-високи екстракти.

С новите съоръжения капацитетът на пивоварната достига 1 млн. хектолитра, като по този начин се решава и въпросът за производството на специални, тъмни и лицензни пива, поясни инж. Ненов.

Линията за производство на КЕН-ове е с капацитет 12 000 КЕН-а от 0,5 л. на час.

Припомняме, че през юни миналата година "Болярка ВТ" пусна на пазара елитната баварска бира "Калтенберг пилз", като за подписването на лицензионния договор пристигна принц Леополд фон Баварски, изп. директор на производителите "Кюинг Лудвиг интернешънъл".