"Аз се вдивявам, че Ковачки и БСП работиха заедно години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, ако държавната южнокорейска огромна ядрена фирма е близка до Ковачки, ако Росатом е близка, ако "Дженерал електрик" е близка, ако немците, французите са близки, те просто в отчаянието си не знаят какви глупости говорят".

Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене, разкри БСП

Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене, разкри БСП

Кирил Добрев: След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите

Така министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос за потенциалните инвеститори за АЕЦ "Белене" и обвинението от вчера на БСП за близост до бизнесмена Христо Ковачки.

"От 13 заявления за строителство, вие ме питахте за Ковачки. Вижда ли ви се сериозно", подразни се Борисов на въпросите, според когото при наличието на такива инвеститори нямало какво повече да каже.

Премиерът изтъкна едната година труд, за да се докарат едновременно французи, германци, американци и руснаци за българските реактори, за да може да бъде построена централата. Той прогнозира, че след 10 години 5 и 6 реактор на АЕЦ "Козлодуй" приключват своята дейност, тъй като вече три пъти животът им е удължаван.

7 компании искат да строят АЕЦ "Белене"
Обновена

7 компании искат да строят АЕЦ "Белене"

Скептицизмът е разсеян според Теменужка Петкова

Според премиера тогава вече, щяло да се мисли само за кюмура, въглищата, но при тези скъпи емисии, тогава щял да пита каква индустрия щяло да се прави.

"Затова го правим с най-големите инвеститори в света - Америка, Франция, Германия, Русия, Китай, Южна Корея, а вие ме питате за Ковачки? Добре ли е", ядоса се Борисов.

По отношение на смяната на шефа на НСО генерал-майор Данчо Дяков, Борисов отговори, че явно заради "огромните скандали в президентската институция, ген. Дяков е трябвало да бъде изритан". Борисов посочи, че самата квота е на президента Румен Радев.

Борисов не вижда какво да прави с ресор "Земеделие"

Борисов не вижда какво да прави с ресор "Земеделие"

Омръзнало му да коментира подобни измишльотини