БСП е в шок от абсурдите в държавата.

За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата цена на тока в Европа. Това обяви на брифинг заместник-председателят на столетницата Кирил Добрев. По думите му пазарът на ток у нас е такъв, че производителят на бюреци и банички в Гърция плаща по-малко за български ток, изнесен от нас, отколкото производителят на бюреци и банички до Съдебната палата в София.

Добрев директно атакува Христо Ковачки, който станал монополист, и припомни, че за това алармираха преди време и бизнес организациите в страната.

Петкова изненадана от българските кандидати за АЕЦ "Белене"

Петкова изненадана от българските кандидати за АЕЦ "Белене"

Не е склонна на отстъпки по проекта

След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите, захапа Добрев твърдението на КЗК, че не на всички търговци на ток собственик е Ковачки, а такива има и от Сейшелите. Милиони лева спечелил бизнесменът за летните месеци от монополното си положение. Според Добрев, Ковачки продава ток по-скъпо и от американските централи.

Петкова защити процедурата за АЕЦ „Белене“

Петкова защити процедурата за АЕЦ „Белене“

Съмненията за цената на тока препрати към КЕВР

Такава абсурдна държава няма, възмути се социалистът, според когото Ковачки имал и свои хора в ГЕРБ и вкарал дори и двама депутати.

114 милиона лева дължи бизнесменът на държавата, като 109 милиона лева са дължимите суми само за осигуровки. Кирил Добрев смята, че Ковачки поема и ръководството и на "Топлофикация - София". В същото време Ковачки се явява за стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

Левите искат да сезират прокуратурата за казуса Ковачки от Сейшелите.