Процедурата по АЕЦ "Белене" беше максимално публична и прозрачна. Така енергийният министър Теменужка Петкова отговори на критиките на левицата за процедурата за стратегически инвеститор за втората атомна централа. Според левите Христо Ковачки също има интерес към централата.

Всеки, който желаеше, можеше да заяви участие в проекта, подчерта министър Петкова. Дадена била възможност всеки, който има интерес, да участва в конкурса. Всеки избран, дали ще желае да купи енергия, вече е въпрос на избор от стратегическия изпълнител, обясни обаче Теменужка Петкова. Енергетиката е важен сектор, към който трябва да се отнасяме с чувство за отговорност и професионализъм, изтъкна министърът.

В началото ГЕРБ заварили дълг от 800 милиона лева в НЕК и дългове към Мариците в мащабни размери. Сега секторът бил стабилизиран, по думите й.

Петкова изненадана от българските кандидати за АЕЦ "Белене"

Петкова изненадана от българските кандидати за АЕЦ "Белене"

Не е склонна на отстъпки по проекта

Министър Теменужка Петкова коментира и нападките от страна на Кирил Добрев за цените на тока за бизнеса

Цената се определя на база търсене и предлагане, изтъкна министърката. Тя се похвали със създаването на борсата за свободна търговия. В Унгария и Румъния токът се продавал по-скъпо.

Петкова посъветва, който има съмнения, да сигнализира КЕВР. Тя събрала 4 милиона лева от концесии - нещо, което червените не били направили.

Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене, разкри БСП

Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене, разкри БСП

Кирил Добрев: След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите

Министърът на енергетиката предупреди да се внимава с изказванията за евтиния ток за Гърция, защото това противоречи на европейските изисквания.

Повече хора имат интерес от високите цени на тока, установили АИКБ

Повече хора имат интерес от високите цени на тока, установили АИКБ

Пазар "Ден напред" определя цените, заяви Румен Радев от АИКБ