Обемът на приходите от ремонтни дейности на "Бургаски корабостроителници" АД от началото на тази година, възлиза на 2.235 млн. евро, обяви изпълнителният директор на дружеството инж. Димитър Кимрянов.

В корабостроителницата от началото на годината е извършен основен ремонт на 15 кораба на български и чужди корабособственици, като сред основните клиенти са английски, гръцки и арабски компании.

В момента в корабостроителниците са на ремонт два гръцки кораба, тежкотоварен кран "Корморан" и влекач на "Мултратаг сървис". В края на август за ремонт влизат английският кораб "Фаворит Ароо" и "Панега" на БМФ.

Припомняме, че през изминалата седмица беше пуснат на вода новият пътнически ферибот "Нида", инвестицията в който се изчислява на 3.3 млн. евро. Това е четвъртият подобен ферибот, който се изгражда в завода за последните няколко години.

"Бургаски корабостроителници" е компания за строителство и ремонт на плавателни съдове, чиито основни производствени процеси са обезпечени с необходимото оборудване и екипировка, и квалифициран персонал.

Компанията участва като съсобственик в четири компании, сред които "Мостстрой", "Би Ес Транс инвестмент джойнт венчър" и "Либърти металс груп".