По повод публикациите в медиите за инцидента при посещението на министър-председателя Сергей Станишев и официални лица в местността „Бодрост", област Благоевград, ЧЕЗ информира, че всички нейни съоръжения в района са работили нормално.

Припомняме, вчера премиерът Станишев беше блокиран в аварирал лифт повече от 40 минути.

"На 17 септември подстанция „Джумая", собственост на НЕК и всички съоръжения на ЧЕЗ Разпределение България в района на лифта са работили в нормален режим и не е имало изключвания на електрозахранването. В ЧЕЗ не са получавани сигнали за проблеми с електрозахранването в района на лифта", посочват от компанията в съобщение до медиите.

Със заповед на Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК), Благоевград от 12 септември е назначена приемателна комисия на обекта.

На 16 септември 2008 г. в 17.59 ч. трафопостът на лифта е присъединен към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ, за да се проведат изискваните от закона 72-часови проби на съоръжението.

Към момента пробите не са приключили, както и работата на приемателната комисия, посочват още от компанията.

Трафопостът, който захранва лифта е част от цялото съоръжение. Възложител на обекта е фирма „Прима инвест БГ" ООД, строител е фирма „Белви" ООД, а независимият строителен надзор се извършва от „Инвест контрол 99".