"Демократична България" внесе в парламента предложения за промени в законодателството, които да доведат до поевтиняване на горивата при запазване на конкуренцията в сектора.

Основното предложение е да отпадне Закона за горивата и да бъдат променени законите за ДДС, за акцизите и за данъчните складове.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, ДСБ обясни, че предлагат да се изменят няколко действащи закона и на първо място да се отменят "този прословут картелен закон за горивата", приет това лято.

Според ДБ с този закон се ликвидира конкуренцията в търговията с горива и се бетонира коалицията "Лукойл". От Дясната формация предлагат и да се увеличи достъпа до акцизните складове, които в момента се притежават на 80% от една компания.

Формацията няма право на законодателна инициатива, тъй като не е парламентарно представена партия, но предложенията им могат да бъдат припознати или не от народните представители.

Искаме да видим дали има един, поне един народен представител, който да поиска по-голяма конкуренция на пазара на горива, заяви и Мартин Димитров.