Няма и един лев злоупотреба с държавни пари през всичкото време, докато аз съм бил директор на фонда.

Това каза категорично Веселин Георгиев, вече бивш директор на Пътния фонд. Той поясни, че подадената от него оставка вчера е не защото има някакви нарушения, които се свързват с неговото име, а „за да спра спекулациите по отношение на управлението на пътния фонд".

Георгиев посочи, че си е подал оставката „в името на фонда и за запазване на самочувствието на пътната администрация."

Като друга причина той допълни и факта, че проблемът е бил преекспониран в публичното пространство и това, което се пише по медиите е манипулативно.

Георгиев посочи, че веднага след задържането на двамата служители и след скандала с фонда, цялото управление е било предупредено да се въздържа от публични изяви, тъй като това ще навреди на разследването.
Откъде идва обаче това предупреждение бившият директор не посочи.

По думите на Веселин Георгиев на този етап разследването и проверката, която се провежда не дава категорични резултати.

„Инспектората не може да каже дали има конфликт на интереси", коментира бившият директор и обясни, че по мнението му такъв конфликт на интереси няма.

„Ако имах и най-малкото съмнение, не бих започвал работа", допълни той и няколко пъти повтори, че според действащото към момента на постъпване на работа законодателство конфликт на интереси няма. Той посочи, че в същия ден, когато е постъпил на работа, е бил приет и Етичен кодекс.

„Убеден съм че полицията, следствието и прокуратурата ще си свършат прекрасно работата", каза Георгиев.

В студиото на БТВ той каза още, че единият му брат работи като представител на юридическото лица във фирма „Биндер", но конфликт на интереси няма, тъй като той няма пряко отношение към управлението, а и самата фирма е най-голямата пътностроителна фирма в региона, фирма, което е печелила неведнъж и други търгове.

По думите на Веселин Георгиев другият му брат работи във бизнеса с инертни материали, който от своя страна е строго райониран и много възможности за избор няма.

Веселин Георгиев коментира и случаят с двамата задържани с подкуп служители от дирекция в неговото управление. Георгиев ги определи като много добри специалисти, но подчерта, че „има нещо крайно съмнително в таи работа".

Той посочи като съмнително несъответствието в това, че подкупът е даден на чиновници за нещо, за което те реално и на практика не отговарят. "Лилков няма пряко отношение към този проблем", каза Георгиев, но отрече парите от подкупа да са били предназначени за друг човек.