Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил се срещна с Държавния министър на Турция Кюршад Тюзмен, информира пресцентърът на Министерството на земеделието и горите.

По време на срещата двамата се договориха да се направи съвместен проект между България и Турция по отношение на трансграничното ветеринарно сътрудничество между двете страни.

Това ще доведе до една по-сигурна и безопасна епизоотична среда по границата между двете страни, подчерта министър Кабил.

Основните въпроси, по които може да си сътрудничим, са надзорът на опасните заболявания по животни и птици и търговията между България като страна член на ЕС и Турция като трета страна.

Двамата министри обсъдиха търговския стокообмен между двете страни и сътрудничеството в изграждането на хидромелиоративните съоръжения около язовир Тунджа.

По време на срещата министър Кабил акцентира върху опита на България в предприсъединителния процес към ЕС и посочи, че страната ни е договорила 100 % от целия ресурс по програма САПАРД.

Нашият опит може да бъде полезен и за вас в усвояването на средствата по предприсъединителната ви програма, посочи още Нихат Кабил.