"Ние доказахме, независимо от тази вреда, че нашият мениджмънт има успех и в тази враждебна среда".

Това коментира изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев преди поредното заседание по съдебното дело срещу него и изпълнителния директор на "ТЕЛСО" АД Борис Борисов.

Донев изтъкна, че компанията му е много интересна за инвеститори, но и за неинвеститори.

"Не смятам, че по този начин се помага на една от най-успешните български компании", подчерта подсъдимият по повод делото срещу него. Той е категоричен, че това вреди на реномето и имиджа на компанията.

С разпит на четирима свидетели продължи делото. Донев е обвинен за укриване на 62,7 млн. данъци, а Борисов - за неплатени близо 7,5 млн. лева данъци след две сделки с акции със "Софарма".

Първа за разпит пред съда се изправи свидетелката Цветанка Златева, която е обслужвала счетоводно две от фирмите на Донев, а именно - "ТЕЛСО" АД и "София" АД.

Свидетелката заяви пред съда, че не е обслужвала останалите дружества на бизнесмена, сред които са "Елфарма", "Софарма".

Златева заяви, че познава и двамата подсъдими от над 10-15 години. Тя ръководила счетоводна фирма. Разказа, че в дружеството "София" АД е била главен счетоводител до 2006 година.

По време на днешното заседание стана ясно, че са постъпили документи, които на предходното съдебно заседание съдът изиска. Става въпрос за писмо на Българската фондова борса, писма от "Елфарма", писмо от Централния депозитар. Към него е приложена справка за регистрирани сделки в Централния депозитар за инкриминирания период.

Постъпили са и документи от НАП. Оказа се, че въпросната документация е в доста голям обем, поради което прокуратурата поиска да й бъде дадено време до следващото заседание да се запознае изцяло с материалите и тогава да изрази становище.