Доставчикът на ток във Варненско Е.ОN, се оплака от дискриминация от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране при определяне на цените на тока, съобщава Би Ти Ви.

Е.ОN обвини комисията, че е отсъдила много по-голяма печалба и приходи за държавния монополист НЕК, спрямо частните Е.ОN, ЧЕЗ и EVN. За това дискриминационно отношение Е.ОН ще сезира и Европейската комисия.

"За 3 години клиентите в България преживяха огромно увеличение на цената на тока - общо 40%. Едва 3% увеличението остава в компаниите доставчици. Другото отива в НЕК. Това е несправедливо и дискриминиращо отношение спрямо електроразпределителните дружества в България. Ние обжалваме това отношение пред български съд, но ще се обърнем и към Европейската комисия", посочи председателят на УС на Е.ОН България АД Манфред Пааш.

Междувременно стана ясно, че досегашният председател на УС на Е.ОН България, Манфред Пааш, поема висш ръководен пост в друго дружество от групата Е.ОН

Надзорният съвет на Е.ОН България одобри номинацията на Гюн-тер Шуберт за председател на Управителния съвет на Е.ОН България, считано от 16 септември 2008 година.