За пореден път фермери от цялата страна ще излязат на национален протестен митинг.

Очаква се 2000-3000 души да излязат в цялата страна и да блокират ключови пътища към населените места.

Протестните действия на животновъдите ще започнат едновременно в 14 населени места от страната - Сандански, Гоце Делчев, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Асеновград, Сливен, Монтана, Враца, Велико Търново, Русе, Разград и Тервел. 

Фермерите отново ще настояват за удовлетворяване изцяло на техните искания, както и за незабавно изплащане на субсидиите за качествено мляко за април.

Млекопроизводителите ще бъдат подкрепени и от птицевъди в Русе. Те ще блокират пътя за София със земеделска техника и ще оповестят декларация с конкретни искания за защита на отрасъла.

Птицевъди от Разград, Силистра, Търговище и Шумен също се заканват, че ако няма адекватни мерки от правителството, ще преминат към гражданско неподчинение.

Към протестите се заканиха да се присъединят и зеленчукопроизводители от Южна България. Преди два дена те започнаха да събират подкрепа с подписка срещу ниските изкупни цени, а вчера на борсата в Пазарджик раздаваха и безплатно домати.

Очаква се протестът да бъде подкрепен и от представители на десните опозиционни партии.

Последният протестен митинг на фермерите се състоя на 27 август пред Министерския съвет в столицата. Заради сблъсъци между протестиращите и полицаите премиерът Сергей Станишев отказа да се срещне с представители на животновъдите.