Fashion Days ще обжалва решението на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Това се посочва в официално становище на онлайн магазина по повод наложената от КЗК глоба.

Припомняме, че КЗК глоби със 119 845 лв. "Фешън Дейс Шопинг" ЕООД за заблуждаваща реклама. Санкцията е във връзка с обявена на сайта на дружеството fashiondays.bg великденска промоция под надслов "Специално за Великден! 25 % отстъпка за всички продукти. Промокод: EASTER25SPECIAL. Промокодът е валиден за ограничен период при поръчки над 130 лева".

От Fashion Days са категорични, че кампанията им е проведена съгласно добрите бизнес практики.

В официалното становище се пояснява, че санкцията е наложена по повод четири продукта, които са били част от друга кампания (Spring Sale). Тя е приключила преди Великден, като след края й продуктите са се върнали на предишната си цена.

Във Великденската промоция става въпрос за отстъпка на фактура, предоставяна с въвеждане на ваучер при поръчка над предварително обявена минимална стойност. Тя била приложима за всички продукти на сайта и не била насочена конкретно към някой от четирите продукта.

Затова от компанията смятат, че интерпретацията на фактите в решението на комисията е неправилна и всички техни действия били предприети добросъвестно и в добро съответствие със закона.