Възмутен читател се обади в редакцията на news.bg, за да разкаже за проблемите, които е имал с БДЖ.

Той опроверга информацията, дадена ни по-рано днес от железниците, а именно, че закъснение в движението на влаковете, свързано с протеста на Централна гара, няма.

Иван Петров е искал да пътува от София до Бургас.

Преди да тръгне за Централна гара в София, той е проверил сайта на БДЖ, защото по-рано днес е чул за стачката на служителите.

Това е безумие! Вижте какво пише там, цитира той съобщението от електронната страница на компанията:

Обстановката по железопътната мрежа в страната е спокойна и движението на влаковете се осъществява нормално при настоящите зимни условия.

Проверка на news.bg показа, че действително това съобщение се намира на сайта на БДЖ. То е с дата 5 януари, но от тогава до днес няма нова информация за движението на влаковете.

Много съм ядосан, как може така да заблуждават пътниците, добави Петров.

Той е категоричен, че ръководството на железниците е трябвало да предприеме нужните действия, за да уведоми пътуващите за възможни закъснения в графика.

Припомняме ви, че по-рано днес работещи в БДЖ организираха протест на Централна гара заради неизплатени заплати.

Часове след това стана ясно, че министерството на финансите е превело редовната субсидия към БДЖ за януари в размер на 13,3 млн. лв.

Едва в 13,50 ч. от БДЖ съобщиха, че четири бързи влака се движат със закъснение между 123 и 35 минути.

Причината за нарушаване на влаковия график е отказ от страна на служители на маневрените и локомотивните бригади да обслужат влаковете поради закъснение при изплащането на трудовите възнаграждения за м. ноември 2009 г., посочиха от железницата.

Ръководството на „Български държавни железници" ЕАД поднася извинения на своите клиенти за нарушаването на влаковия график.

Всички пътници в Централна гара София са били уведомени за закъснението на горепосочените четири влака, както и за възможността да върнат предварително закупени билети за тези влакове в случай, че предпочитат да осъществят пътуването си с алтернативен транспорт, се казва още в съобщението на БДЖ.