Агенция „Пътна инфраструктура" е предприела необходимите мерки за осигуряване на безпрепятствено пътуване по републиканските пътища през празничните дни.
В агенцията работи денонощен Кризисен щаб, който следи за обстановката по РПМ и е готов да реагира своевременно.

В Ситуационният център в АПИ денонощно дежурят експерти, които получават информация от всички Областни пътни управления в страната и я предават на Оперативния дежурен център на ГД „Охранителна полиция", Ситуационен център на Главна дирекция „Гражданска защита" с цел разпространяване до средствата за масова информация.

Горещият телефон 0700 130 20 е денонощно на разположение на гражданите за информация относно състоянието на пътищата в страната. Той е безплатен и може да бъде избран от територията на цялата страна. На този телефон всички пътуващи могат да получат актуална информация за състоянието на републиканската пътна мрежа.

В Ситуационния център на агенцията работи и изграденият пост на тел.112, където могат да се подават сигнали за аварийни ситуации по пътя.
Във всички областни пътни управления е въведен режим на 24 часово дежурство с цел подаването във всеки един момент на актуална информация към пътуващите.

При обилен снеговалеж и снегонавявания Областните пътни управления имат за задача да спират движението, там където е необходимо, докато бъде разчистен съответният участък. Това се прави за да се осигури на почистващите машини достъп до затрупаните райони.

Агенция „Пътна инфраструктура" призовава водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, да спазват дистанция и временните ограничения при движение.