Дори в България да нямаше коронавирус, икономиката щеше да спре и с всеки изминал ден тя се забавя. Това заяви пред БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той посочи, че колкото са повече в кондиция основните предприятия у нас, толкова по-бързо ще се възстанови икономиката ни.

Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, но според министъра заради извънредните мерки така или иначе хората е нямало да ходят по хотели и ресторанти.

Правителството предлага бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева

Правителството предлага бюджетен дефицит от 3.5 млрд. лева и емитиране на дълг до 10 млрд. лева

На извънредно заседание на кабинета одобриха актуализация на бюджета

Той изрази увереност, че когато вирусът изчезне, нормалният живот ще продължи. България трябва да търси от всяко зло - добро, категоричен бе Караниколов.

Според него темата за общата индустриална политика, която беше поставена още по време на българското европредседателство, отново ще се върне.

Като добра новина за икономиката ни министърът съобщи, че въпреки тежката ситуация ще сертифицираме проект за 120 милиона.

Караниколов подчерта, че важното в момента е да запазим производството в кондиция. Той посочи, че се очаква нивото на безработица у нас до края на годината да достигне 6%.

Горанов: Всички страдаме от кризата

Горанов: Всички страдаме от кризата

Държавата се опитва да помогне на всички засегнати