Агенцията за приватизация обяви открит конкурс за избор на консултант при приватизацията на "Булгартабак холдинг" АД, София.

Цената на Правилата за провеждане на конкурса е 2 000 лева или равностойността им в евро и могат да бъдат закупени от Агенция за приватизация в срок до 35 дни от датата на публикуване на настоящото решение във вестник "Пари".

Депозитът за участие е 5 000 лева или равностойността им в евро и се внася по сметка на Агенцията за приватизация, посочена в правилата, съобщава finance.news.bg.

Предложенията за участие в конкурса се подават до 17.30 часа на 40-ия ден, считано от датата на публикуване на настоящото решение.

На консултанта ще бъде възложено:

• цялостно консултиране и оказване на съдействие на Агенцията за приватизация във връзка с подготовката и осъществяването на приватизационната сделка за дружеството, в съответствие с определения метод за приватизацията му и действащото законодателство.

Изисквания към участниците в конкурса:

В конкурса могат да участват международни инвестиционни банки, които са сред първите 20 в поне една от следните League Tables of Financial Advisers през периода 2007 - 2009 г., публикувани от Merger Market или Thomson Reuters относно:
- Global M&A/ Worldwide Rankings of M&A;
- Europe M&A/ Europe Ranking of M&A;
- CEE M&A/ Eastern Europe Ranking of M&A;

Кандидатите за консултант при тази продажба трябва

  • да са били водещ консултант през последните три години поне по една успешна сделка за приватизация /търговска продажба или сливане и придобиване на компании в областта на тютюневата промишленост/ и/или да имат доказан опит в успешни сделки за приватизация /търговски продажби и/или сливания и/или придобивания на компании;
  • да познават българското материално право и в частност нормативната уредба, свързана с предмета на дейност на дружеството, както и тази, отнасяща се до осъществяването на процеса на приватизацията;
  • да разполагат с екип, в който задължително да бъдат включени правоспособни юристи, икономисти, както и специалисти с подходяща квалификация, с оглед естеството на заданието;
  • да не са страна по висящ правен спор с българската държава или нейна институция в качеството си на настоящ или бивш агент /консултант/ посредник;
  • да не са в производство по ликвидация.