Осъзнавам своята отговорност. Ще усвоим 100% от средствата по САПАРД.

Това заяви земеделският министър Нихат Кабил по време на парламентарния контрол, отговаряйки на въпрос „Защо служителите му са допуснали сключването  на 309 договора (20% от всички сключени договори) по програма САПАРД в нарушение на критериите на  ЕС, което е довело до анулирането им".

Ние трябва да бъдем на висота, защото нарушения винаги е имало - и в Европейския съюз, и ние трябва да сме на крачка пред измамниците, заяви министър Кабил, като подчерта, че отговорността за някои нарушения е не само на служителите от програма САПАРД, но и на съответната агенция от Министерството на финансите.

Евдокия Манева обвини Кабил, че прилага двойни стандарти към служителите си
Манева припомни, че при повдигането на обвинения към Красимир Неделчев - бивш зам.шеф на фонд „Земеделие", той е бил уволнен незабавно, докато Асен Друмев според нея се ползва с протекцията на министър Кабил.

Земеделският министър отрече да има двойни стандарти, тъй като Неделчев е бил обвинен за поискан подкуп и пране на пари, а Друмев - за неизгодни сделки и тепърва ще се установява точно каква е вината му.

Според Евдокия Манева, след като съдът е постановил отстраняването на Друмев, закононарушенията от негова страна са достатъчно сериозни и няма основание да се подхожда различно към двата случая.