Безспорно е, че "Топлофикация - София" трябва да има един собственик, каза вицепремиерът Ивайло Кафлин по време на парламентарния контрол.

"Държавата има смисъл да е собственик единствено, ако трябва да се защити обществения интерес. Държавата ще търси стабилизация на дружеството и от доставката на тази услуга няма да търси печалба.

"Топлофикация" е в тежко финансово състояние, допълни Калфин и изрази надеждата си министър Петър Димитров да има конкретен план за оздравяването на Топлофикацията.

Приватизация означава, че някой трябва да дойде с доста средства, да покрие текущите дългове и да инвестира. Не знам доколко и особено в тази икономическа среда може да се говори за наличието на такъв голям инвеститор, който може да се появи в един чувствителен сектор, каквито са обществените услуги", заяви Ивайло Калфин.

По думите и на председателя на Парламентарната комисия по енергетика Рамадан Аталай "Топлофикация - София" трябва са има само един собственик. Той посочи, че е необходим един сериозен собственик, който да направи всичко възможно да намали цената на произвежданата топлоенергия.