Работниците в „Кремиковци" започнаха своите протести.

Работещите настояват за смяна на собственика с твърдението, че не получават редовно заплатите си, както и че не им се превеждат полагаемите им се пари за работно облекло и храна. Друг главен аргумент е, че програмата за "Жизнеспособност" не се изпълнява и не се инвестират средства.

Към момента в "Кремиковци" заетите са 6 200.

Протестиращи работници посочиха, че освен исканията им изплащане на заплатите и парите за храна и работно облекло, нищо не се прави за подобряване на условията на труд. В комбината няма изобщо Служба по трудова медицина, а Службата по безопасност изобщо не си върши работата, по мнението на работниците. 

Те заявиха, че замервания на въздуха за запрашаване се правят само на входа на предприятието, но не и вътре в цеховете и работните помещения.

Андрей Филипов, представител на ръководството на "Кремиковци", каза за Нова телевизия, че ръководството на комбината приема и подкрепя исканията на протестиращите работници. Според него обаче няма нужда от смяна на собственика, ако се инвестират пари в производство и екология.

По-късно министър Петър Димитров посочи, че новият собственик е поел ангажименти, които не са изпълнени и че в момента се водят разговори с Прамод Митал. Ако ангажиментите не се изпълнят държавата ще влезе в правото си на собственик.

По-късно днес в парламента народният представител и лидер на „Ред, законност, сигурност" Яне Янев подчерта, че предложението на столичния кмет Бойко Борисов е по-добрият вариант за бъдещето на района. В началото на месеца Борисов посочи, че вече се водят преговори за затварянето на комбината, тъй като той представлява екологична заплаха. На тезата му се противопостави Александър Томов, който е член на борда на директорите, като посочи, че ако „Кремиковци" бъде затворен това ще представлява една „екологична бомба".