Промяна трябва да има, но повторението на протеста от 1997 г. би се превърнало в политическа гротеска. Това заявяват категорично от КТ „Подкрепа" в официалната си позиция.

От синдикалната организация съобщават, че са научили от медиите за предстоящия протест на 14 януари под надслов „Да изметем боклука! Да започнем годината на чисто!". В съобщението си обаче те поставят въпроси за това кой предлага промяната, каква е алтернативата и има ли капацитет тя да бъде реализирана.

Синдикатите съобщават още, че не са запознати с исканията на протестиращите и че никой от организаторите на протеста не е потърсил контакти и съдействие с КТ „Подкрепа". Те обаче ясно заявяват, че не желаят да за пореден път да бъдат употребени за неясни каузи.

От синдикалната организация подчертават още, че „правителствата от 1989 г. досега носят вината за забавянето на прехода, за разбойническата приватизация и за срива на българската икономика, което на практика ни доведе до самоколонизация".

Всички правителства, включително и настоящето, носят отговорност за източването на българските предприятия и изпадането на България в положението на най-бедната страна-членка на ЕС, категорични са от КТ „Подкрепа".