Протестиращите около 100 съкратени миньори от рудник "Бабино" прекратиха малко след 16.00 ч. блокадата на пътя при ТЕЦ "Бобов дол", който бяха затворили от 10 часа тази сутрин. Това беше втория ден на протест, след като и вчера миньорите блокираха доставките към ТЕЦ-а.

Постигната е договореност обезщетенията на миньорите да бъдат изплатени в три пъти по-кратък срок от първоначалното споразумение, предлагано от мениджмънта на "Въгледобив - Бобов дол". Това стана след намесата на омбудсмана Мая Манолова, която днес пристигна на място при протестиращите.

Изплащанията на дължимите суми ще бъдат на четири транша, а не на шест. Първият е още в понеделник, 23 януари, вторият - 10 февруари, третият - 28 февруари, а окончателният срок за превеждане на всичко дължимо е 15 март т.г.

До намесата на омбудсмана Мая Манолова се стигна след като протестиращите миньори я сезираха за неизплатени суми за отпуски, заплати и ваучери за храна и вече втори ден блокират пътя на камионите с въглища от мините към ТЕЦ "Бобов дол".