От 1 септември 2019 г. Румъния и България ще бъдат наблюдавани от Регионалното представителство на Международния валутен фонд (МВФ) за Централна, Източна и Югоизточна Европа със седалище във Варшава, Полша. Надийм Илахи, настоящият ръководител на варшавския офис, ще отговаря за офисите в Букурещ и София, които остават отворени.

След края на назначението си, сегашният представител на МВФ за България и Румъния Алехандро Хайденберг се завръща във Вашингтон, съгласно общата ротационна политика на МВФ за кариерно развитие.

Преди настоящата си длъжност, Илахи е бил ръководител на мисията за Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора, а също така е работил за Египет, Казахстан, Киргизската република и Азербайджан.

Изследователската му работа е фокусирана върху възобновяването на сближаването в Югоизточна Европа чрез глобалните вериги на стойността; икономически ефекти от емиграцията върху страните от ЦИЮИЕ; естество и последици от страничните ефекти в международен план; и макроикономическата роля на петролните фондове.

Преди да се присъедини към МВФ през 2000 г., Илахи, родом от Пакистан, е заемал преподавателски позиции в университета Макгил в Канада и Лахорския университет по управленски науки в Пакистан. Има бакалавърска и докторска степен от Калифорнийския университет.