Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се обяви за подписването на меморандум в областта на пътната инфраструктура между България и Катар.

Нанков е на посещение в Катар, където проведе среща с министъра на транспорта и комуникациите на Катар Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити.

В хода на срещата министрите обсъдиха постигнатите резултати от двустранното сътрудничество между държавите до момента. Те споделиха и идеи за съвместни бъдещи проекти.

Припомняме, през миналата година министър Джасим Сейф Ахмед Ал-Сулаити беше в България и тогава двете страни подписаха Меморандум за разбирателство между Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Катарската компания за управление на пристанищата "Муани Катар".

На срещата днес регионалният ни министър предложи на катарския си колега да се работи по такъв документ и в областта на пътната инфраструктура.

От своя страна Ал-Сулаити изрази задоволство от идеята на Нанков. Катарският министър подкрепи изготвянето на подобен меморандум, който да бъде подписан при съвместни бъдещи срещи.

По време на срещата Нанков поднесе и поздравления за впечатляващата церемония по откриването на най-голямото пристанище в Катар.