Над седем тона складирана пшеница е засегната от наводнението  в Съединение. Това съобщиха от Областната служба "Земеделие" Пловдив, цитирани от БиТиВи.

Засегнати са над 10 декара, засети с пшеница, и близо 8 декара насаждения с овес.  От складираната продукция със зърнени култури са унищожени над 7 тона пшеница, 150 килограма ечемик и над два тона и половина царевица.

Данните са по подадени заявления в Общинската земеделска служба от производителите и бенефициенти, които са понесли щети.

Сформират се комисии, които ще изготвят протоколите за установяване на щетите и там, където има 100 процента унищожена продукция, има възможност за отпускане на помощи за пропаднали площи към Държавен фонд "Земеделие". Част от производителите обаче не са застраховали продукцията си.

Припомняме, преди дни стана ясно, че щетите за домакинствата, пострадали при наводнението от проливния дъжд в Съединение, са в размер на два милиона лева. След това бизнесът в града обяви, че ще внесе жалба в прокуратурата за изясняване на виновните за наводнението.