Новото ръководство на "Ел Би Булгарикум" е назначено. В състав на Съвета на директорите, който вече е вписан в Търговския регистър, влизат Живко Живков, Надя Стефанова и Спасин Крайчев. Това съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията.

На свое заседание новият Съвет е избрал за изпълнителен директор Живко Живков.

Припомняме, че миналата седмица министърът на икономиката и индустрията Петко Николов поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново.

До настояването за оставки се стигна след среща на министъра със синдикатите и протестиращи служители от "Ел Би Булгарикум", по време на която бяха откроени редица натрупани проблеми. Сред тях бяха нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не бъде реализирана на пазара.

В "Ел Би Булгарикум" са готови на стачка за по-високи заплати

В "Ел Би Булгарикум" са готови на стачка за по-високи заплати

В дружеството искат повишаване на заплатите с 30% веднага и с още 20% след 6 месеца

Живко Живков е магистър агроном от Лесотехническия университет в София, той е и магистър по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и магистър по бизнес администрация от Стопанската академия в Свищов. Има богат опит в управлението в държавния и в частния сектор. Г-н Живков е заемал различни длъжности в ДФ "Земеделие" - регионален директор ОД на ДФЗ гр. Велико Търново, зам.-изпълнителен директор на ДФЗ и изпълнителен директор на ДФЗ. Той има опит и в управлението на проекти по програми на ЕС и търговия със земеделска продукция, земеделски машини и др. в компании в частния сектор.

Надя Стефанова е завършила счетоводство и финанси в Югозападния университет "Неофит Рилски". Тя е и магистър по общински финанси и икономика на публичния сектор и по мениджмънт и маркетинг на международния бизнес в същия университет. От 2021 г. до момента г-жа Стефанова е финансов контрольор в Национална електрическа компания. Работила е и като експерт в Комисията за финансов надзор и в Национална компания индустриални зони. Била е и експерт по осигуряването в Национален осигурителен институт - Кюстендил.

Спасин Крайчев е инженер технолог, магистър от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има богат опит в търговията с мляко. Над 10 години е бил изпълнителен директор на компании, чиято дейност е свързана с изкупуване, производство и продажба на мляко и млечни продукти. През годините е работил като технолог, заемал е и различни длъжности в промишлени предприятия.

Производствената база на "Ел Би Булгарикум" иска спешен ремонт

Производствената база на "Ел Би Булгарикум" иска спешен ремонт

Това стана ясно след посещение на министъра на икономиката в компанията