Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще санкционира работниците и фирмата изпълнител на строителството на хотел „Маринела”, тъй като надстроявали в извънработно време. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От ведомството на Лиляна Павлова обясняват, че при днешната проверка е установено, че в 17.30 часа на строежа се появили четирима работници на фирма изпълнител на отоплителна и вентилационна инсталация.

Инспекторите на ДНСК инспектирали дали се спазва заповедта за спиране на надстройката на едноетажно тяло на хотел „Маринела” с един етаж.

През целия ден днес – от началото на работния ден до 17.30 часа, на строежа не е имало механизация и работници. Не били извършвани и строителни и монтажни работи.

Служители на ДНСК извършват ежедневни проверки, тъй като установиха, че заповедта им за спиране на строежа системно не се спазва. Това е и причината проверките вече да са съвместни с органите на МВР и на Главната инспекция по труда.

Трудовите инспектори също са установили нарушения на трудовото законодателство. На нарушителите ще бъдат наложени глоби и за това.

От МРРБ се заканват, че ежедневните проверки за спазване на заповедта ще продължат.