Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил се срещна днес с председателя на
Националното ловно-рибарско сдружение
- СЛРБ доц. Христо Михайлов, за да обсъдят проектопромените на Закона за лова и опазването на дивеча, информираха от пресцентъра на Министерството на земеделието и горите.

Те се договориха в новия закон да бъдат отчетени всички позитивни идеи на Националното ловно-рибарско сдружение НЛРС-СЛРБ и на сходните организации, така че още през пролетта на тази година България да има качествен закон, който да гарантира ускореното развитие на лова.

Министър Кабил и доц. Михайлов решиха в оставащите седмици до внасянето на проектозакона за разглеждане в Министерски съвет да бъдат проведени интензивни обществени дискусии.

„Отговорно мога да заявя, че министърът ме изненада с един сериозен анализ. Крайно време е да изведем в основен приоритет дефинирането на стратегическите цели на ловното стопанство в България. Г-н Кабил недвусмислено демонстрира решението си да направим това заедно, което ме прави особено удовлетворен от тази среща", коментира доц. Христо Михайлов.

Проектопромените в Закона за лова и опазването на дивеча се очаква да бъдат внесени на заседание на Министерски съвет в края на март тази година.

Нихат Кабил и доц. Христо Михайлов обсъдиха и българското участие на международното ловно изложение „Лов и куче", което се открива на 29 януари в германския град Дортмунд.

„Дискутирахме около всички аспекти на българското участие. С г-н Кабил установихме, че мислим по един и същи начин, че няма никакво разминаване в концепциите ни. Ето защо не се съмнявам, че съвместното ни участие на това особено важно изложение ще бъде изключително полезно", подчерта след срещата доц. Христо Михайлов.