Европейската комисия отрече категорично съобщенията за евентуално спиране на финансирането по оперативните програми за България за периода 2007-2013 г.

"Имам много ясен отговор и този отговор е - не. Противно на непотвърдени съобщения, за които споменавате, няма никакво спиране на финансирането по оперативните програми", заяви Ева Калужинска, говорителка на комисаря по регионалната политика Данута Хюбнер, цитирана от Би Ти Ви.

"Искам да припомня, че оперативните програми за България са на стойност над 6,8 милиарда евро. Тези средства не са засегнати - повтарям, не са засегнати", добави тя.

Постоянното представителство на България към Европейския съюз също опроверга съобщенията за спряно финансиране по оперативните програми за България, появили се в български медии.

Постоянното представителство заявява, че твърденията за спиране на пари по оперативните програми за страната ни от Европейската комисия не отговарят на истината.

По нито една от подписаните седем оперативни програми (по кохезионния и структурните фондове) няма спрени плащания, се посочва в негова декларация.