На още 10 спирки ще бъдат поставени устройства за гласово оповестяване на времето до пристигането на колите на градския транспорт.

Така оборудваните по този начин спирки ще станат 18,съобщават от Центъра за градска мобилност. Първите такива табла бяха монтирани в началото на септември месец.

В момента в столицата прогнозното време до пристигането на автобус, трамвай или тролейбуссе оповестява гласово на осем спирки на градския транспорт. "Говорещи" са таблата на пл. "Славейков" - двупосочно, на пл. "Бански" - двупосочно, до Централните хали - двупосочно, на бул. "Кн. Мария Луиза" 89 и на ул. "Козлодуй".

След съгласуване с ръководството на Съюза на слепитеот Центъра за градска мобилност сe монтират гласови устройства на още десет спирки - на кръстовището на бул."Хр. Ботев" и ул. "Пиротска" - двупосочно, пред Централната гара, Народната библиотека - двупосочно, пл. "Св. Неделя" - двупосочно, на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Тодор Александров" - двупосочно, както и на трамвайната спирка на "Петте кьошета".