85 работни места за български граждани се очаква да открие американската фирма Кей Би Ар (KBR) в Ново село, съобщава Sliveninfo.

Фирмата спечели договор за доставка на услуги по изхранването на американските военнослужещи на съвместното военно обучение „Българска пантера 2008" това лято.

KBR ще наеме български персонал за столовата, администрацията и техническата поддръжка на обучението.
Военното обучение ще бъде официално открито на 15 юли и ще завърши на 15 октомври.

Очаква се в рамките на този проект да бъдат създадени около 85 работни места.

Изграждането на временното съоръжение ще отнеме около 30 дни. Поради кратките срокове за изпълнение на строителната фаза на този проект KBR ще построи временните съоръжения с помощта на опитни служители на фирмата, като българските служители ще отговарят за поддръжката и функционирането на съоръжението след построяването му.

Сухопътните сили на САЩ в Европа са отделили близо 60 милиона долара за изграждането на постоянни съоръжения на полигон „Ново село" и възнамеряват доколкото е възможно да използват български компании за доставката на стоки и услуги в съгласие с американските закони и разпоредби.

До момента над 130 български граждани са били наети във връзка с построяването на временните съвместни съоръжения на полигон „Ново село".