От Националната агенция по приходите са одобрили и изплатили над 10 000 заявления за безвъзмездна финансова помощ. Те са на обща стойност 95 млн. лв., отчитат от приходната агенция.

Финансовата подкрепа е по програмата за подкрепа с оборотен капитал, администрирана от Националната агенция за приходите. Кандидатите, които оперират над 15 000 обекта в страната, сред които заведения, обекти в търговски центрове тип мол, туроператори и турагенти и много други, получиха днес по сметките си близо 15 млн. лв. финансиране по втората фаза на програмата за компенсиране на финансовите последици от противоепидемичните мерки, наложени през март.

Лъчезар Борисов очаква до една година да излезем от икономическата криза

Лъчезар Борисов очаква до една година да излезем от икономическата криза

Страната ни стояла доста по-добре икономически от средноевропейското ниво

Търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени със заповеди на министъра на здравеопазването, получават 20 % или 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г., припомнят от НАП условията за тази схема.

Програмата ще продължи и в третата си фаза за бизнесите, засегнати от последната заповед на министъра на здравеопазването от 30 март 2021 г. С тази заповед се налагат ограничения на определени икономически сектори. Конкретните параметри на подпомагането се обсъждат съвместно от НАП и Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) и ще бъдат оповестени до седмица.

Правителството стартира спешни мерки за подкрепа на бизнеса от 22 март

Правителството стартира спешни мерки за подкрепа на бизнеса от 22 март

Ще има ресурс за абсолютно всички, обеща Лъчезар Борисов

Оценката на проектните предложения продължава, като до края на седмицата ще бъдат одобрени за подпомагане още кандидатури.

"Ликвидната подкрепа с оборотен капитал достигна близо 100 млн. лв. в момент, в който бизнесът най-силно се нуждае от нея. Удовлетворени сме от това, че НАП може да е полезна за обществото дори в нетипична роля в сложната здравна и икономическа среда, в която се намираме", каза изпълнителният директор на приходната агенция Галя Димитрова.

АИКБ и КТ "Подкрепа" искат подкрепа за бизнеса в "черните дни за икономиката"

АИКБ и КТ "Подкрепа" искат подкрепа за бизнеса в "черните дни за икономиката"

Да не се ревнува кой бизнес работи и кой - не, настоява Велев