Министърът на транспорта Петър Мутафчиев откри първата авиолиния по дестинацията София - Скопие, която ще се обслужва от "България ер".

Това е изпълнение на задачата ни да нормализираме авиовръзките на България с всички европейски столици, подчерта в приветственото си слово министър Мутафчиев, предаде БНР. 

Линията се открива за първи път, ще се покрива три пъти седмично и ще има много добра връзка в София по дестинациите за останалите европейски столици, каза още министърът.

Мутафчиев подчерта, че целта ще бъде изпълнена на сто процента след откриването на линия до Белград след 10-годишното й прекъсване, което ще стане в началото на 2008 г.

Дестинацията е част от инвестиционната програма на "България ер", допълни изпълнителният директор на дружеството Димитър Павлов.

Той уточни, че цената на билет по линията София - Скопие - София в едната посока ще бъде 39 евро, а при продължение до друга столица, билетите ще струват 49 евро.

Ще бъде въведена и съвременна резервационна система с много гъвкава схема за образуване на цените и това ще стане още тази зима.