България започва да развива авиокаргото. Започваме да работим за създаването на условия за възход на въздушната индустрия, като част от транспортната система на страната.

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев в Народното събрание на среща с депутати, представители на авиационния сектор и ръководствата на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация", ДП "Ръководство на въздушното движение", както и на Държавния авиационен оператор, информираха от МТИТС.

МВнР с препоръки към нашите превозвачи при пътуване от Великобритания към Франция

МВнР с препоръки към нашите превозвачи при пътуване от Великобритания към Франция

Заради въведените допълнителни изисквания от британските власти

Отпуснати са 60 милиона лева за подпомагане на авиационните превозвачи. Парите са прехвърлени към бюджета на министерството. След приключване на процедурата по одобрение на помощта от Европейската комисия ще започне кандидатстването и отпускането на средствата към превозвачите. "Българската държава е предвидила възможност за подпомагане на сектора, но това трябва да стане спазвайки изискванията на европейското законодателство", допълни Николай Събев.

По думите на Събев предстоят още срещи с всички организации от въздухоплавателната индустрия, за да се очертаят приоритетите и спешните въпроси.

Събев амбициран да развива екологичен жп транспорт

Събев амбициран да развива екологичен жп транспорт

В началото на 2022 г. приключва модернизацията на един от два теснолинейни локомотива

"Ще работим прозрачно и открито при решаването на стратегически важни за авиационния транспорт въпроси. Ще използваме нов икономически подход, при който всички компании ще бъдат третирани еднакво. Нашата цел е да развиваме всички транспортни сектори, така че да постигнем по-добра транспортна свързаност", каза министър Николай Събев.

По отношение на подобряването на работата на администрацията министър Николай Събев заяви, че се работи за повишаване ефективността на администрацията, така че всичко да става по-бързо и прозрачно. "За да се справим с този въпрос е необходимо в сътрудничество с бизнеса да бъде прегледана цялата система, за да се вземат най-добрите решения за развитие на българската авиация", допълни Николай Събев.