Ефективните протестни действияи персонални промени в организацията и управлението на производствените процеси във ВМЗ - Сопот в този момент ще доведат единствено до дестабилизация на дружеството.

Това се казва в позиция на КНСБ в оръжейницата, огласена по повод обявената от КТ"Подкрепа" стачка в завода. Тя трябва да започне от 21 ноември. Припомняме, синдикатите в завода са разделени в позицията си. Заради напрежението преди седмица изпълнителният директор Иванов подаде оставка.

Според КНСБ във ВМЗ - Сопот има поръчки и договори, които трябва да се изпълнят, защото те гарантират трудова заетост и доходи.

В тази връзка КНСБ и Съвета на директорите са договорили график на общо пет плащания до края на годината. Това обаче може да стане само ако няма стачка и не се наруши производственият процес.

Друго предложение на Независимия синдикат във ВМЗ - Сопот е да започнат разговори с ръководството за изготвяне на антикризисна програма, в която се договори преквалификация на персонала при евентуално преструктуриране на производството и съкращения.

КНСБ предлага също да се водят разговори за увеличение на трудовите възнаграждения.