Първият магазин от веригата „Кауфланд" в София ще отвори врати в квартал „Младост" 1, съобщиха от немската компания. Хипермаркетът, който се намира в близост до магазините „Билла" и „Европа", ще бъде вторият досега изграден в страната, след като през март тази година „Кауфланд" откри първия си магазин в Пловдив.

Преди седмица пък стартира строителството и на втория магазин от веригата в столицата - в кв. „Дружба 2", който ще е с обща площ 6 хил. кв. м и ще се изгражда на терен от 20 000 кв. м. Главен изпълнител по проекта е „Микс ПС", проектант - „Бейтс България", а строителният надзор се упражнява от „Консултантска инженерна група". Очаква се веригата в столицата да създаде над 200 работни места.

Германският инвеститор предвижда строителство на магазини от веригата и в Хасково, Сливен, Варна, Ямбол, Русе. Групата Кауфланд е сред водещите германски компании за търговия с хранителни стоки. Разполага с над 650 хипермаркета в Германия, Чехия, Словакия, Полша, Хърватска, Румъния и България. Асортиментът на Кауфланд обхваща не само собствени марки, но и продукти на наложили се световни марки и най-вече продукти и стоки от български производители.