Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще подкрепи участието на 17 български производители за представянето им на Международното изложение за медицина - Булмедика/Булдентал`2017.

На тазгодишното издание ще бъдат показани над 240 иновации от последно поколение технологии и нови научни разработки. Това е 51-во издание за най-престижния форум в областта на хуманната и дентална медицина в страната ни. Той ще се проведе в периода 17-19 май 2017 г. в Интер Експо Център, София. Участие ще вземат над 200 фирми, както и чуждестранни компании от Италия, Франция, Русия, Сингапур, Китай, Германия, Холандия, Пакистан, Латвия, Турция, Гърция, Румъния, Украйна, Словения и др.

Агенцията финансира частично участието на фирмите. Тя поема между 75% и 85% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда. Българският щанд ще бъде разположен на изложбена площ от 200 кв. м, информираха от Агенцията.

Изложението се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването на България. То се провежда с подкрепата на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, Съюза на зъботехниците в България, Асоциацията на денталните дилъри в България и Българския фармацевтичен съюз. То има значителен принос за представяне на новите технологии за медицината в България, за осъществяване на ползотворни делови контакти, както и за запознаване с тенденциите на пазара.

Българското участие е по проект "Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции", финансиран по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.