До края на лятото е предвидено да отвори врати поредният търговски център в София "SkyCity", става ясно от интернет сайта на центъра.

Изграждането и откриването на шопинг центрове е естествен процес в икономическото развитие на Европейските градове, в които е съсредоточено 3/4 от населението.

От началото на 2006 г. до сега в столицата отвориха врати два търговски обекта от типа „мол", а именно City Center Sofia и Mall of Sofia, които предлагат на своите посетители както всякакви маркови стоки така и безброй развлечения и атракции.

Шопинг център „SkyCity" ще бъда разположен на 26 000 кв. м. площ и ще претендира да бъде уникален като конструкция, интериор, ключово местоположение в един от добре развиващите се и желани квартали на Столицата.

Основен инвеститор на обекта е веригата от хипермаркети „Фантастико", която ще разполага с голям супермаркет в центъра на разгъната площ от 3 400 кв. м.

Търговският център ще бъде снабден с подземен и надземен паркинг за 300 автомобила и ще предлага на своите гости богато разнообразие от стоки в 150 подбрани магазини.

Клиентите ще могат да намерят стоки от дамска, мъжка и детска мода, куфари и аксесоари, парфюмерия и козметика, подаръци и сувенири, обзавеждане за дома, мебели, битова техника и електроматериали, музика, видео, аптека, оптика и др.

Центърът ще предлага различни видове услуги за удобство на клиента, като химическо чистене, фото, банкови услуги и банкомат.

За развлечение пък центърът ще разполага с ресторант, кафе - сладкарници и барове и „Mega Xtreme Bowling" на две нива с 16 писти, зали за билярд, електронни игри, дартс, симулатори и много други забавления.

Вече са наети 99 на сто от търговските площи. Останали са незаети само 4 магазини. Два то тях са с много малка площ.

"Фантастико" предвижда и изграждането на втори търговски център, подобен на този.
По програмата Sky, която веригата реализира, вече е пуснат четиризвездния хотел SkyWay в столичния квартал Симеоново.