Българската търговско-промишлена палата (БТПП) търси постиженията на всички фирми, стреми се да подобри цялостната икономическа среда и да балансира противоречивите бизнес интереси в България.

Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов в интервю за news.bg преди официалната церемония за връчване на 26-те годишни награди за постижения в икономиката - "Топ 100 на водещите фирми през изтеклата година". 

БТПП дава видимост на браншовите организации

БТПП дава видимост на браншовите организации

Криза за работна ръка има и при интериорните дизайнери

Най-важно, според Симеонов, е икономическите условия да бъдат атрактивни. Той е сигурен, че през настоящата година интерес представляват резултатите, които показват, че българският бизнес отново е сред най-оптимистичните в Европейския съюз. 

В годишните награди на Българска търговско-промишлена палата участват повече от 6 500 фирми. По-важното обаче е тяхната представителност - те дават над 85% от БВП на страната.

"Това не са само фирми членове на Палатата, а са всички фирми, които точно са си изпълнили задълженията и са публикували своите счетоводни отчети. Нашата класация се основава само на обективни критерии, взети от официалните счетоводни отчети на фирите", каза Симеонов.

Той поясни, че ползата на фирмите от участие в класацията за наградите е, че те намират своето ясно място след анализ на техните резултати от стопанската дейност по световно признати критерии. Първото място в класацията е доста динамична и за това, че касае ръста на печалбата, съотнесен към различни други стабилни елементи на фирмите - активи, елементи на продажбите, подчерта шефът на БТПП.

За първи път е пусната комбинирана класация от пет критерия, която наистина показва едно стабилно и устойчиво бъдеще на съответната фирма. Най-високата награда на БТПП е статуетката "Хермес", а членството на браншовите организации в Палата не е условие за класацията.

За това от Търговско-промишлената палата призовават браншовите организации и регионалните палати да продължават да работят за подобряване на икономическата награди.

По време на официалната церемония на 26-те официални годишни награди на БТПП, първите фирми, които получиха бронзова статуетка "Хермес" и грамота са - "КАМБРО ОЗАЙ БГ ЕООД", "БАЙЕР - БГ ЕООД", Национално сдружение "Недвижими имоти", "Търговско-промишлена камара - Пловдив", извънредният и пълномощен посланик на Индия в България Н. Пр. Пуджа Капур и ръководителят на Търговската секция към Посолството на Виетнам в София Фам Таун Хуин.

С плакет и грамота бяха наградени и Bulgaria on Air, Българско национално радио (БНР), АМС ООД, Н АУТО СОФИЯ ЕАД, Бюро патенти и търговски марки "Божинов и Божинов" ООД, "БАУМАКС БЪЛГАРИЯ" ЕООД и "ГЕОТЕХМИН ООД".