Проверките, извършвани от Агенцията по безопасност на храните, показват, че в зимните курорти се предлага некачествена храна. Това заяви пред БНР министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Проверките са масирани и доказват това, за което имах съмнение - в големите планински курорти недобросъвестни търговци и ресторантьори пробутват продукти с минал срок на годност при недобра хигиена на приготвяне. Тези, които бъдат хванати ще усетят строгостта на закона", заяви Найденов.

Във врачанското село Челопек министърът заяви още, че се подготвя наредба за контрол при формирането на цените на хранителните продукти. По думите му всички потребители имат право да знаят как се формира една цена и няма нищо нередно в това, щом има подобни практики във Франция, Испания, Словения или Унгария.

Министърът подчерта, че няма да се създава комунистически комитет по цените, а чрез наредбата ще се знае как се оформя цената на продукта по цялата верига, която свърша в магазина. По думите на Найденов така хората ще знаят, ако някъде има драстични отклонения.