Този месец ще има ново увеличение на заплатите на служителите в производствената база на държавното млекопреработвателно предприятие на "Ел Би Булгарикум" във Видин, след като през юни те бяха повишени с 10% със задна дата - от 1 май. Това обяви служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов на среща със служителите и ръководството на компанията във Видин, съобщиха от подопечното му ведомство. Целта е до края на годината да достигнем обещаните допълнителни 30% ръст на възнагражденията, обясни той. Предприели сме всички необходими действия за изпълнението на поетите ангажименти, изтъкна Николов.

Той отчете, че месечните показатели на "Ел Би Булгарикум" за юни и юли са най-добрите за последните пет години, което ще позволи да продължи обещаното увеличение на заплатите на служителите.

Петко Николов каза още, че през този месец започва модернизацията на производствената база на "Ел Би Булгарикум" във Видин. Той беше категоричен, че не се предвижда закриване на базата в града и изграждане на нова в София. Модернизацията във Видин ще се извършва поетапно, като ще започне с ремонт на хладилните помещения в складовете, преасфалтиране на алеите към цеховете и паркинга пред основната сграда. "Предвижда се инвестиция за плавна подмяна на остарялото оборудване с нова производствена техника за производство на свежи млека, краве масло и топени сирена, обясни икономическият министър. По думите му ще бъдат предприети мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградите за намаляване на разходите за електроенергия и за осигуряване на захранване на работния процес от фотоволтаици. Подготвя се проект, с който дружеството ще кандидатства за осигуряване на до 50 % от нужните средства по Стратегическия план. "Развитието и постоянното усъвършенстване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" е водещ приоритет за ръководството на дружеството и на Министерството на икономиката и индустрията, като негов принципал. Целта ни е и да увеличим пазарния дял на компанията, което ще доведе и до увеличаване на производството във Видин", каза още министър Николов.

От думите му стана ясно, че в София пък се предвижда да бъде създадена съвместна научноизследователска лаборатория на "Ел би Булгарикум" ЕАД и Meiji Co. Ltd. (Мейджи) за което е в ход преговорен процес в рамките на проекта за стратегическо партньорство между двете компании.

Новият шеф на "Ел Би Булгарикум": Финансовото състояние на компанията ще се стабилизира

Новият шеф на "Ел Би Булгарикум": Финансовото състояние на компанията ще се стабилизира

Хората могат да бъдат спокойни, че предлаганата продукция е качествена, увери той