През периода от 30-ти май до 12-ти юни (с изключение на 31-ви май, неделя) БДЖ ще извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Провадия и Варна.

По тази причина ще бъдат въведени временни промени в разписанието на един ускорен бърз влак, който преминава през този участък.

Влакът, който ще се движи с променено разписание, е ускореният бърз влак  № 2601 („Златни пясъци") от София за Варна, който заминава от гара София в 07:05 ч.

На 30-ти май (събота) този влак ще пътува по обичайното си разписание до гара Провадия. От гара Провадия до гара Варна влакът ще се движи по изменено разписание и ще пристигне в гара Варна с 7 минути по-късно, т.е. в 14:21 ч.

В периода от 1-ви до 12-ти юни (включително) този влак ще продължи да пътува по обичайното си разписание до гара Провадия. От гара Провадия до морската столица влакът отново ще се движи по изменено разписание, като ще пристига в гара Варна в 14:17 ч., т.е. с 3 минути по-късно.

За подробна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.