Кремиковските металурзи внесоха протестна декларация до премиера Сергей Станишев и с това митингът им пред сградата на Министерския съвет приключи.

По-рано днес работниците поискаха оставката на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.
Металурзите излязоха на пореден протест, тъй като все още не са получили заплатите си за август и септември, а министър Димитров им беше обещал изплащането да е факт миналия петък.

Протестиращите връчиха исканията си на зам.-министър Нина Радева. Лидерите на двата синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа" д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев оглавиха протеста днес.

Желязко Христов определи политиката на правителството като цинична, а д-р Константин Тренчев съобщи пред работниците, че е предал на главния прокурор договори за над 90 млн. лв. злоупотреби в комбината.
След като проблемите на „Кремиковци" остават нечути от държавата, металурзите обявиха, че от днес протестите им стават всекидневни.

Протести планират и работещите в БДЖ, НЕК и пристанищата. Недоволството в тези сектори се поражда от ситуацията в „Кремиковци", съобщиха от синдикатите.
От КНСБ и КТ „Подкрепа" призовават към ефективна стачка всички структури, свързани с работата на металургичния комбинат.